اتمام داوری‌ جایزه قلم زرین تا پایان خرداد/ شاهد پدیده جدید در ادبیات داستانی نبودیم
شنبه 13 خرداد 1396

یوسف قوجق

اتمام داوری‌ جایزه قلم زرین تا پایان خرداد/ شاهد پدیده جدید در ادبیات داستانی نبودیم

دبیر پانزدهمین دوره جشنواره قلم زرین گفت: در داوری آثار مشخص شد که در حوزه ادبیات داستانی صفحه جدیدی در این دوره باز نشد و شاهد یک پدیده جدید در ادبیات داستانی نبودیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، منانشر، یوسف قوجق، دبیر پانزدهمین دوره جشنواره قلم زرین، در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس پیرامون این دوره از جایزه اظهار داشت: طبق آمار رسمی ارائه شده از سوی خانه کتاب، در سال  1395 در حوزه شعر بزرگسال بیش از سه هزار و 500 عنوان، در حوزه شعر کودک و نوجوان 8844 عنوان، در حوزه داستان بزرگسال دو هزار و 317 عنوان، در حوزه داستان کودک و نوجوان یک هزار و 837  عنوان و در حوزه نقد و پژوهش ادبی قریب هزار عنوان کتاب (چاپ اول) منتشر شده است.
قوجق تاکید کرد: در اسفند سال 95 مرحله پالایش آغازین کتاب‌ها از روی فهرست آثار انجام شد که طی آن، آثار غیرمرتبط و خیلی ضعیف، بنا به رأی اکثریت داوران، حذف شد. ریزش اولیه با رای گروه‌های داوری صورت گرفته و کتاب‌هایی که دارای امتیازات لازم بودند وارد مرحله اول شدند.
دبیر دور پانزدهم قلم زرین با بیان اینکه در این مرحله همه کتاب‌ها توسط یک داور خوانده شد افزود: در مرحله دوم داوران پیرامون کتاب‌ها نظر می‌دهند و تقریبا دو درصد از کل آثار به مرحله سوم داوری راه می‌یابند. در این مرحله هرکتاب توسط دو داور خوانده می شود و دو نظر اراده می گردد اگر هردو مثبت بود که ان اثر به مرحله بعد راه می‌یابد اما اگر نظرات متناقض بود آن کتاب توسط داور سومی خوانده می‌شود.
به گفته وی، در مرحله نهایی سه داور آثار را می‌خوانند. اما در مورد کیفیت آثار در این دوره باید بگویم شاهد وضعیت خوبی نبودیم و آثار به لحاظ کیفی محتوایی و ساختار خوب نبودند و تفاوتی با سال‌های گذشته نداشتند.
این نویسنده بیان کرد: در داوری آثار مشخص شد که در حوزه ادبیات داستانی صفحه جدیدی در این دوره باز نشد و شاهد یک پدیده جدید در ادبیات داستانی نبودیم.
وی در پایان گفت: در اواخر خردادماه، مرحله نهایی نیز پایان یافته و برگزیدگان مشخص و در روز 14 تیرماه که روز قلم است، طی مراسمی از آنها تجلیل خواهد شد.
 
نظر بدهید